Jakie inne oprogramowania znacie?

Dyskusje na temat pozostałych oprogramowań dla forów dyskusyjnych.

Jakie inne oprogramowania znacie?

Postprzez admin » 29 kwi 2009, o 16:00

Jakie jeszcze znacie oprogramowania dla forów dyskusyjnych oprócz programów wymienionych w poprzednich działach?
admin
Administrator

Re: Jakie inne oprogramowania znacie?

Postprzez Kaśka » 29 kwi 2009, o 20:56

Dołączam się do pytania admina. Sama jestem na etapie poszukiwań informacji na temat oprogramowań i oprócz wymienionych w powyższych działach, nic innego nie znalazłam. Interesują mnie zarówno te bezpłatne jak i płatne.
Kaśka

Postprzez puchatka » 4 maja 2009, o 17:09

Jest jeszcze coś takiego jak PHP Fusion. Jest to CMS, w którym można założyć swoje forum. Jest przeznaczone głównie dla małych portali.
puchatka

Postprzez forsant » 5 maja 2009, o 22:17

Możesz się zainteresować Joomlą (super!!!!, polecam!!!!!) i dodatkiem FireBoard. Jest to moduł forum do Joomli, chyba najbardziej popularny. Sam pewnie niedługo będę coś takiego stawiał, wtedy będę miał więcej informacji na ten temat :)
forsant

Postprzez forek » 11 maja 2009, o 08:34

Ja też słyszałem o tym forum do joomli. To fajne rozwiązanie, można postawić stronę internetową wraz ze zintegrowanym forum za darmo, bo to wszystko oprogramowanie open source.
forek

Postprzez koder » 19 cze 2009, o 17:00

Ogólnie Joomla jest fajna, tylko trzeba poświęcić dużo czasu na jej dopasowanie do własnych potrzeb. Jak projektujesz coś z jej wykorzystaniem, to najpierw musisz poznać, jakie ma możliwości i dopiero pod to budować swój serwis. W przeciwnym wypadku może się okazać, że coś sobie wymyślisz, jakąś kluczową dla serwisu funkcję, a później dojdziesz do tego, że nie ma możliwości jej wdrożenia :(
koder

Powrót do Pozostałe